torstai 2. tammikuuta 2014

Sotasuunnitelma

Tästä se nyt alkaa. Ja erittäin sekavin fiiliksin. Luulis että tää kuvia olis jo aika lailla tuttu mutta ei. Eli tänään alkaa painonpudotus, laihdutus, liikunnan lisääminen... inhoan noita sanoja yli kaiken. Mutta valitettavasti joudun niitä nyt taas käyttämään :D

Aamulla kävin vaa'alla keikkumassa, eikä lukema yllättänyt yhtään. Olen ollut aina aikalailla tietoinen painostani ja tiedän, milloin se on noussut ja tippunut.

TAVOITE

Ihanteellisin tavoite on, että painaisin n. 60kg. Olen siis 160cm pitkä, eli sen puoleen se olisi ihanteellinen. Uskon, että realistinen tavoitepaino on nyt 70kg. Uskon, että siihen painoon olisi oikeastikin mahdollista päästä. 

AIKATAULU

Aloitan laihdutuksen 2.1 (muuten olisin aloittanut 1.1, mutta koska olin uutena vuotena viihteellä niin ajattelin, että 2.1 on parempi päivä aloittaa :D). Tasan 15 viikon kuluttua täytän 24 vuotta, jolloin saan myös prätkäkortin (keväällä edessä ajotunnit ja teoria-sekä ajokoe). 15 Viikkoa olisi siis aikaa päästä eroon osasta ylimääräisestä. Prätkäkortista olen haaveillut aina. Ja tohtisin väittää, että kyykkypyörän kyydissä normaalipainoinen ihminen on ketterämpi ja fiksumman näköinen kun tämänhetkinen olemus. Puhumattakaan niistä prätkävarusteista, joita joudun muutaman kuukauden päästä ostamaan! Varusteet ovat suht kalliita joten olisi kiva hankkia sellaiset, mitkä näyttävät hyvältä päällä. Eli motivaatioon olisi siis hyvä syy.

Olen miettinyt, kuinka paljon pitäisi pudottaa painoa viikossa, jotta se olisi terveellistä mutta myös mahdollista. Olisin tyytyväinen -1kg pudotukseen viikossa, mutta ehkä -0,5kg olisi realistisempi? Liikunnan määrä varmasti vaikuttaisi asiaan, kumpaan tulokseen tulen pääsemään viikossa. Ja toisaalta liikunnan määrä vaikuttaa myös siihen, kuinka kauan tämä projekti tulee kestämään. Jos laihdun 1kg viikossa, olisin 15 viikon kuluttua 15kg kevyempi, johon olisin äärimmäisen tyytyväinen. Jos laihdun 0,5kg viikossa, painoa putoaisi 7,5kg 15 viikossa. Määrä tuntuu jotenkin pieneltä ja en tiedä, olisinko tulokseen täysin tyytyväinen. 10 Kiloa kuullostaisi paljon paremmalta. Asiaa täytyy vielä vähän pohtia.

LIIKUNTA + KALORIT

Minulla on siis pieni kynnys tuohon liikunnan harrastamiseen, sen aloittaminen on minulle haastavaa. Kaloreita lasken paljon mielummin ja vahdin syömisiäni, kuin lähtisin ulos kylmään juoksemaan. Hyvää se kyllä tekisi. Ajatuksena minulla siis on, että jos en harrasta liikuntaa paljon, niin SITTEN EN HARRASTA. Silloin syön vähemmän jotta paino putoaa siten. En uskalla tehdä laihduttamisesta tällä kertaa sellaista, jota en pysty ylläpitämään pitkällä tähtäimellä. Aiemmat kerrat ovat tyssänneet siihen, että liikunnan harrastaminen on ollut minulle pakko pullaa, joka alentaa motivaatiota. Jos minun tekee mieli lähteä lenkille (muutenkin kuin koiran kanssa), niin silloin lähden. Jos minun tekee mieli lähteä salille, niin sitten lähden.

Kaloreita voisi kertyä n. 1500kcal/päivä. Tällöin päivässä kalorivaje olisi n. 500kcal, eli viikossa 3500kcal. Tällä systeemillä laihtuisin siis n. 0,5kg viikossa. Jos innostun liikkumaan, niin se kaikki on plussaa. Pyrin syömään mahdollisimman paljon kasviksia ja hedelmiä, vältän makeita ja suolasia herkkuja sekä roskaruokaa. Alkoholia juon, jos siltä tuntuu. En yleensäkkään tissuttele viikolla, jos juon niin sitten juon enemmän mutta siten en juo kuin tilanteesta riippuen 1-2krt/kk.


Tämä on siis nyt aluksi suunnitelma. Eli vähän joutuu kaloreita laskemaan, mutta olen laskenut kaloreita jo niiin paljon, että aluksi katson, osaanko arvioida kalorit ilman pilkuntarkkaa laskentaa. Jos tuloksia ei ala näkymään, niin sitten pitää muuttaa systeemiä. Eli näillä mennään!


Carol

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan hyvältä! Liikunnasta sen verran että sillä on erittäin pieni osuus painon pudotuksessa, jos ruokapuoli toimii. Eli älä stressaa tosta liikunnasta vielä, liiku siten kun tuntuu hyvältä, ja tärkeää onkin löytää jokin laji josta oikeasti nauttii. Jos ei tykkää juosta, niin älä ihmeessä juokse! :)

    Sitten kevyempänä alkaa liikuntakin maistua paremmalle.

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
  2. Näin olen ajatellutkin! Uskon, että urheilukärpänen puraisee vielä, että sitä odotellessa :)

    Carol

    VastaaPoista
  3. Aloitin itse samansuuntaisen projektin ihan äskettäin, oikeastaan meidän lähtökohdat ja tavoitteet on aika identtiset :D Liitynpä siis lukijaksi, tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Käynkin tsekkaamassa sun blogin! :)

      Poista