sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Päivä 17. ja yöllinen päivitys

Huh! Melkein säikähdin etten ehdi ollenkaan kirjoittamaan yövuorossa, onneksi tälleen klo 5.30 vielä ajatus kulkee että pystyy jotain kirjottelemaan. Sain siis ratkaistua yöllisen ruokaongelmani, laskin yölliset syömiseni lauantain kaloreihin ja syömisiini koska samoilla silmillähän tässä mennään. Tältä näyttää lauantain ruokailut:


Eli toi iltapalahan oli ihan hyvä, rahkaa ja ruisleipää lisukkeineen :) Kaloritkin on hyvät!

Huomenna (eiku siis tänä) kyllä pakko pyytää pk käymään kaupassa, koska mun vakio Bonjourin tuorejuustot on loppu! Oon joutunut kotona käyttämään nyt sellasta margariinia kuin Ingmariini (normaali suolainen). Sitä ei löydy kiloklubin vaihtoehdoista, mutta vastaava kalorimäärään verraten löytyy. Tuossa Ingmariinissa on nimittäin 680kcal/100g, eli aivan v*tusti! Katselin, että kun ensi kerralla valitsen Bonjourin kevyt tuorejuuston, esim. ruohosipuli, niin siinä taitaa olla vähän eri lukemat eli n. 150kcal/100g. Ihan hullua, että mulla kertyy aamupalalla pelkästä levitteestä 116kcal... Ei sillä, onhan se ihan perkeleen hyvän makusta, mutta tosta on niin helppo karsia kaloreita etten kyllä viitsi päivittäisiä, jo muutenkin välillä vähäiseltä tuntuvia kalorimääriä tuhlailla johonkin hemmetin margariiniin.


Ja muuten, kun lueskelen kaikkien ihanien laihdutustovereiden blogeja, joissa ihmiset hehkuttavat kivoja salitreenejä, niin mulla alkaa olla ihan hullu ikävä päästä salille!! Muistan kyllä sen fiiliksen minkä saa, kun vetää jalkaprässillä kovilla painoilla, tai kun pumppaa hauiksia hullun kiilto silmissä. Ja se, kun pystyy aina vaan tekemään kovemmilla painoilla! Mäkin haluan salille. Miksi sinne on niin vaikea mennä?

Oon aloittanut salilla käynnin n. 14 vuotiaana ja koen, että mulle salitreeni on jo tosi tuttua hommaa, eli kyse ei todellakaan ole kokemattomuudesta eikä siitä, etten kehtaisi/uskaltaisi mennä salille. Kun menen salille, mulla on selvät sävelet mitä siellä teen ja osaan käyttää laitteita oikein jne. Vaikka ei saisi vertailla, niin ystäviini nähden mulla on aina ollut suurimmat kiekot tangoissa ja muutenkin lihasvoima on ollut mulla aina hyvä, eli treenaaminen ei ole senkään puoleen ongelma että kokisin olevani siinä huono. Mutta kun olen viimeksi käynyt salilla kesällä, niin nyt sinne on ollut kamalan vaikea mennä uudestaan. Tänään itseasiassa kysyin pk:lta, että millos lähdetään salille, hänkin on siis kokenut salitreenaaja mutta viime kerrasta on hänelläkin se puoli vuotta.

Tämä sohvaan juuttunut tarvitsee potkun persuksille, auttakaa!! :D

9 kommenttia:

  1. Hei! Kiinnostaisi tietää paljonko sulle kertyy normipäivinä rasvaa, proteiinia ja hiilareita. Kiloklubihan laskee nekin. Ehdottomasti suosittaisin pitämään tuon korkeampirasvaisen levitteen, ellet lisää rasvaa muualle. Rasva kuitenkin pitää kylläisenä ja kroppa tarvitsee hyviä rasvoja toimiakseen. :) Tsemppiä urakkaan! Painonpudotustavoitteita täälläkin ja oma projekti käynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi määrät tietenkin vaihtelee päivittäin, mutta esim. eilen hiilareita 148g(42%), rasvaa 54g(34%9 ja proteiinia 85g(24%). Toi on kyllä aivan totta tuo rasvan käyttö, jos sitä ei saa riittävästi niin kohta on sipsipussi kourassa.. Mutta enemmänkin mietityttää se kovien rasvojen määrän käyttö. Kiloklubi herjaa kyllä välittömästi, jos rasvan määrä putoaa liian pieneksi, mutta jostain syystä olen pääosin osannut sen kerryttää päivän aikana :D
      Käytän ruuanlaitossa aina oliiviöljyä, enkä säästele sen käytössä. Oikeastaan mun pitäisi käyttää vielä enemmän pehmeitä rasvoja. En kyllä suostu todellakaan laittamaan leivän päälle mitään beceliä enkä kyllä enää florakaan, mutta tuorejuustoista tykkään :) Laitan kuitenkin leivän päälle mielellään kipparijuustoa ja meetvurstia, niin sen puoleen siitä levitteestä olisi ehkä suotavaakin vähän tinkiä, saa nyt nähdä.

      Poista
  2. Hihii, mie käytän tota Ingmariiniq kun on niin hyvää ja ainakin musta ihan hyvä rasvaseos, ei mitään kevythöttöä :) Tosin tajusin vasta sun kirjotuksen jälkeen että siinä taitaakin olla 68kcal/leipäsiivu eikä 40kcal niinku tähän mennessä oon merkannu. Vai meneekö leipäsiivuun se 10g? En tiiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itse olen opetellut sen että laitan leivän päälle aina 10g (on pitänyt ihan keittiävaa'an kanssa opetella oikean määrän laittaminen, menee helposti överiksi) ja siinä on tosiaan 10 grammassa se 68kcal :D päivän mittaan jos tykkää syödä leipää niin siitä tulee nopeasti se melkein 300kcal pelkästä rasvasta, ja nimenomaan tyydyttyneitä rasvahappoja oikein urakalla :D

      Poista
    2. No joo, totta. Just ostin uuden paketin :D Noh, pitää kattella en kerralla sitte josko jotaa kevyempää löytäs, höttömargariineista en vaan pidä ja nekin on vähä siinä ja siinä kuinka terveellisiä ovat kun ne on niin käsiteltyjä. Paras ois varmaa syyä voi-oliiviöljyseosta millon tulis sitä öljyäkin pehmentämään rasvoja :) Pitääkin korjailla tuo kalorimäärä 40kcalorista 68kcaloriin, aiemmin käytin toista levitettä niin jäi jo tavaksi merkata tuo 40. Kieltämättä kuluu tuota voita kuitenkin sen parin leipäsiivullisen ja puuronkin seassa niin ehkä ois hyvä hieman vielä miettiä :)

      Poista
  3. Mä en olis niin huolissaan ns. kovista rasvoista. Se on enemmän myytti. :) Mm. sokeri on suurempi terveyshaitta. Meillä käytetään paistamiseen voita, joskus neitsytkookosöljyä, ja salaattiin ja marinadeihin kylmäpuristettua oliiviöljyä. Margariinilinjalle en lähtisi, koska luonnonmukaisempi kuulostaa terveellisemmältä vaihtoehdolta. Margariinien valmistuksessa käytetään jos jonkinmoisia menetelmiä ja myrkkyjä. Mutta tää on vaan mun näkemys, ennen mäkin suosin mahdollisimman vähäkalorisia vaihtoehtoja, mikä ei sit kokonaisuuden kannalta toiminut mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä kun ei nykyään enää voi tietää että mikä on hyväksi ja mikä ei kun joka suunnalta tulee eri tietoa :D margariinit ei ole hyvästä mutta liika voin määrä tukkii suonet. Toisaalta jos voita osaa käyttää kohtuudella esim. Ruuanlaitossa eikä syö usein roskaruokia tms epäterveellistä niin silloin se on varmaan ihan ok. Ja varmaan kaikkea voi syödä kunhan syö kohtuullisesti, myös sokeria :)

      Poista