keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Päivä 13. ja 14.

Heipparallaa!

Ilmoitan heti eilisen ja tän päivän kalorit niin päästään asiaan:

eilen: 1526kcal
tänään: 1491kcal

Eilen kirjoittelinkin toisen bloggaajan sivulle siitä, kun muut mättää herkkuja naamariin ja itse pureskelet porkkanaa (ainakin näin kiteytettynä). Poikaystäväni on oikea herkkusuu mutta yksi niistä onnekkaista, jotka voivatkin syödä mitä tahansa ja kuinka usein tahansa. SE ON VÄÄRIN! Hän siis söi eilen makkaraperunat ja sipsejä illalla, kun itse väsäsin kynsin hampain kanasalaattia.

Tänään hän halusi väkisin hakea mäkkäristä ruokaa. Hän halusi jonkun super herkullisen kanahamppari aterian (plussakoossa, niinkuin aina). Minä pyysin kultaa ajamaan hetkeksi mäkkärin parkkipaikalle, jotta ehdin laskea kaloreita ja surffailin mäkkärin nettisivuilla valitsemassa sopivinta sapuskaa. Toivoin saavani ottaa kanasalaatin (290kcal + salaattikastike 40kcal) lisäksi edes juustohampparin, mutta ihan totta, siinä kuivassa käntyssä on vähän yli 300kcal! Totesin, että väsään itse salaatin lisäksi kotona ruisleipää. Olen kyllä tyytyväinen tuohon valintaan :)

Illalla katselin sitten, kun poikaystäväni vielä söi antaumuksella eilisen päivän sipsin rippeitään. Kysyinkin siinä vaiheessa ääneen "miks sä saat syödä noita mutta mä en?" :D Lopulta löysin itseni keittiöstä pilkkomassa kurkkua ja ajattelin "mä en halua olla lihava, mun on pakko onnistua tässä". En ole ennen ajatellut moista tuollaisessa tilanteessa.

On yllättävän haastavaa päästä vanhoista tavoista eroon. Ennen olisin vapaapäivänä ajatellut herkuttelevani illalla ja syöväni jotain epäterveellistä. Voisinkin luetella, mitä kaikkea olisin ennen syönyt herkuttelupäivänä:


  • päivälliseksi pitsaa, esim. kinkku ananas aurajuusto kebab. Siihen kylkeen alkusalaatti perunasalaatilla jne. "terveellisellä"
  • sipsipussi (molemmille omat), ehkä dippiä sipsien kanssa. Ehkä max. puolet sipseistä olisi huvennut?
  • limpparia, mieluiten pepsiä
  • hyvässä lykyssä jotain karkkeja, jumbo pussi tms.



Nyt en voikkaan tehdä niin! Huomenna on kulunut kaksi viikkoa diettailua ja nyt kun ajattelen, niin ennen olen näihin aikoihin ratkennut johonkin syöpöttelyyn. En kuollakseni halua kokea samaa tällä kertaa. Positiivista oli muuten, kun seisoskelin kassajonossa tänään. Huomasin vieressäni hyllyssä jotain karkkipusseja ja suklaapatukoita ja ajattelin heti, että voi vitsi tollasta tekisi mieli, MUTTA heti tuon ajatuksen jälkeen tajusin, että siitä seuraisi aivan järkyttävä mielipaha ja epäonnistunut fiilis. Jos jätän herkut hyllyyn, niin illalla koen olevani aivan järjetön voittaja, kuka selvisi kaikista himoista mitä päivä toi tullessaan. Sitä fiilistä kun ei voita mikään. Karkit tosiaan jäivät hyllyyn, ja nyt on hyvä fiilis! :)

Alan nyt kyllä tajuamaan, että se liikunnan harrastaminen auttaisi kummasti painonpudotuksessa. Salin jälkeen ei myöskään tee ikinä mieli mitään epäterveellistä, eli senkin puoleen se pitäisi mut paremmin erossa noista herkkuhimoista. Kai olen kehittänyt itselleni jonkin asteisen riippuvuuden, koska epäterveellisestä ruuasta on niin työlästä pysyä erossa? Jos ruuan suhteen minulla ei olisi mitään ongelmaa, niin olisinko 20kg ylipainoinen? Tuskin! Pitää miettiä tätä asiaa tarkemmin, vaikken sano että se mikään uusi ajatus olisikaan. Olen kyllä jo jokusen vuoden ajatellut, että ihan kaikki tän mun syömisen kanssa ei ole kohdallaan.


Olipa selkeä päivitys, kertoo varmaan mun tän hetkisistä epäselvistä ajatuksista :D Mutta hei, kalorit on kohillaan eiliseltä ja tältä päivältä! Ehkä huomenna kun on punnituspäivä, niin vaaka näyttää vähän pienempää lukemaa kuin viime viikolla?


kuva: http://jsgilbert.com/when-good-pizza-goes-bad-what-do-you-do.html

6 kommenttia:

  1. Jeejee hyvä sinä! Hyvin on tutunkuulosia ajatuksesi (ja tuo entisten herkuttelupäivien menu...) Hurjasti tsemppiä jatkoon jälleen kerran! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Nyt kyllä tuntuu että motivaatio on kohillaan :)

      Poista
  2. Mun mies on kans hirvee herkuttelija. Nytkin ku oon karkki-, suklaa-, sipsi-, ja limsalakossa niin hän vetää niitä kaksin käsin. -.- Mut aiko onneks olla ostamatta lisää seuraavaksi kun edelliset loppuu, harmi vaan että sitä karkkia on vielä ja paljon. Pääasia että ite en oo sortunu niihin. :D

    Tsemppiä sulle, tosi hyvin pysyit päätöksessäsi mäkkärihoukutuksen edessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehä se on kun toinen syö ja itse ei voi edes maistaa (sen tietää miten siinä kävisi), pysytään jatkossakin lujina!! :D

      Poista
  3. Voi, tutulta kullostaa :) Ja tosiaan inhottava kytätä herkkuja vieressä :) Ei mee nallekarkit tasan mutta oishan se toki helpompaa jos kaikki sais syyä samalla tavalla lihomatta tai ylipäänsä molemmat kämpässä söis samaa ruokaa :) Pitää vaan aatella et joka kerta ku kieltäytyy jostain epäterveellisestä on askeleen lähempänä unelmakroppaansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot niin oikeessa! Ja itteni tiedän että jos alan hölläämään otetta liikaa niin kohta oon oikeesti taas lähtöpisteessä ja vähän kauempanakii. Ja suunnitellusti voi pitää karkkipäivän ja syyä luvan kanssa vähän karkkia tms. kunhan siinä on järki mukana, totaalikieltäytyminen aiheittaa vaan repsahduksia :D

      Poista