torstai 2. tammikuuta 2014

Päivä 1.

Ensimmäinen päivä on aina jotenkin jännittävä. Vielä ei ole ehtinyt muodostua hurjia herkkuhimoja, on helppo pysytellä hyvässä ruokavaliossa. Ruokailuista sen verran, että pyrin syömään viisi kertaa päivässä. Näläntunne on pahasta, silloin tulee syötyä ja ähmittyä aivan liikaa ja holtittomasti. Olen päättänyt, että aamupala ei tule olemaan tyyliin "omena", "rahkaa" tai muuta paskaa.
Aamupala tulee olemaan sellainen, kuin haluan jotta nälkä lähtee. Rakastan ottaa aamupalaksi kahvia ja ruisleipää, minkä päällä on kipparijuustoa sekä meetvurstia. Sen verran joustan, että en ota kuin yhden siivun kumpaakin yhteensä. Järkeilin asian siten, että jos heti aamusta syön vähärasvaista sapuskaa, tekee illalla jotain rasvaista niin paljon, että sorrun aivan varmasti. Siispä annan itselleni luvan syödä tuon aamupalan. Hyvin perusteltu, I think.

Tässä tämän päivän ruokasaldo:

2x viipaletta ruispalaa
siivu metukkaa sekä kipparijuustoa
tuorejuustolevitellä n. 2rkl
kahvia 2 kuppia (maitotilkalla)

lasi rasvatonta maitoa
pala ruisleipää, päällä tuorejuustoa, keittokinkkusiivu, paprikaa ja kurkkua
punajuurisalaattia
kalalaatikkoa n. 2,5-3dl

Maksalaatikkoa 200g
Wokkivihanneksia 125g

Kanasalaatti (kana, 3xvihreä salaatti, feta, suolakurkku, salaattikastike)
Pieni viipale patonkia tuorejuustolla
Mehua


Eli sellaiset setit. Lounaan söin siis töissä, jonne olen tilannut ruoan. Sen puoleen hyvä, että ruoka on yleensä perus kotiruokaa ja tarjolla on aina salaattia tai vihanneksia, myös hedelmiä. Jos on jälkiruokaa, ne ovat usein kiisseleitä, ei siis mitään rasvaisia pullia jne.


LISÄYS:

Avasin vanhan kiloklubi-tunnuksen ja pistin ekan päivän ruuat sinne. Ei ollut kiloklubi tyytyväinen ensimmäiseen päivään:






Eli kalorit oli liian korkeat, mitä ajattelinkin. Pitää siis vähän pudottaa kaloreita. "RUUAN LAATU" kohdasta näkee, että herkut- osa on hyvä, koska sen on vihreällä (jee).
Keltaiset pallot eli kasvikset, energia sekä kuidut ovat keltaiset (ei onneksi punaiset mikä olisi huonoin) eli pitää lisätä pikkuisen kuituja (jäi uupumaan 3g), rasvojen laatua pitäisi parantaa (kovia rasvoja oli 6g liikaa) ja kasvisten määrä jäi uupumaan 50g jotta olisin saanut vihreän pallon (600g kasviksia päivässä).

Vähän hiomista siis. Tuon mukaan kalorivaje oli vain 250kcal. Olen siis lisännyt kiloklubi-sivulle pituuden sekä painon ja yleisen aktiivisuustason, jonka perusteella sivu laskee peruskulutukseni (2140kcal/päivä).

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tasapainoiselta ja herkulliselta! :) Mullekin kelpaisi tämmönen päivä!

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli kyllä hyvät sapuskat, vähän mietin noita kaloreiden määriä että paukkuukohan yli. Toisaalta olen kokeillut usein sellaisia dieettejä, joissa syödään ruokia joista en pidä (jatkuvasti maitorahkaa ja raejuustoa, rasvattomia ruokia jne :D) ja nehän ovat päättyneet aina jossain vaiheessa, itselläni ei sellainen toimi pidemmän päälle.

      Carol

      Poista
  2. Hyvä valinta tuo, että syöt leipää aamulla jos mieli tekee! Itsekin tein niin about ekan kuukauden ajan tällä projektilla. Sitte kuin itsestään, muutamien mutkien kautta on muodostunut puuro raejuustolla. Ei todellakaan kannata muuttaa kaikkea kerta heitolla. Pienin askelin, ja syöt sellaista mistä pidät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on taustalla varmaan melkein vuoden pätkä, jolloin söin joka aamu puuroa raejuustolla ja marjoilla. Vielä ei se aamupala houkuttele mutta ehkä otan sen vielä joskus menulle :)
      Ajattelin juuri tuon aamupalan suhteen, että vielä en ole valmis luopumaan siitä ruisleivästä, mutta päätin että laihduttaminen ei saa tyssätä siihen! On tullut luettua jostain, että mielummin söisi ns. Rasvaista ruokaa aamuisin kuin iltaisin, ei tule sitten illalla syötyä överiä määriä epäterveellistä ruokaa ;)

      Carol

      Poista