torstai 13. helmikuuta 2014

VIIKKORAPORTTI 6. (motivaatio + tavoitteet höpinää)

Noniin, jonkinlainen rytinä-efekti tässä ilmeisesti on käynyt viime viikon jälkeen. Eli tosiaan, viime viikolla paino oli pysähtynyt lukemaan 80,7kg, eikä pudotusta ollut tapahtunut viikon aikana. Mutta nyt paino on siis 79,9kg, eli paino on tippunut 0,8kg!! :) Mahtavaa! Tässä viikon kaloreita ja kalorivajeita, ei näytä erityisen hyvältä mutta tulos on kuitenkin kohillaan:
  • to 2457kcal, +141
  • pe 1488kcal, -731
  • la 3111kcal, +729
  • su 1429kcal, 802
  • ma 1542kcal, 551
  • ti 1512kcal, -595
  • ke 1525kcal, -585

Liikunnat:
  • pe kuntosali (sis. juoksumatto). 365kcal
  • su kävelylenkki 1h15min. 515kcal
  • ma kävely 30min. 180kcal



Tiistaina ja keskiviikkona kipeenä, eli ei liikuntaa.

Eli syömisistä tullut kalorivaje on vaivaiset 2394kcal, ja kun siihen lisätään liikunnassa poltetut kalorit, on viikon vaje yhteensä 3454kcal. Sen mukaan painon olisi pitänyt pudota -0,49kg, mutta nämä laskuthan eivät pidä paikkaansa nyt tässä tapauksessa. Pääasia kuitenkin on, että paino on lähtenyt ja sillä siisti!


Jotkut varmaan ihmettelevät, miten hitossa jaksan laskea noita hemmetin kaloreita??! Voin kertoa, että välillä mietin sitä itsekin.. Teen sitä nimenomaan siksi, koska en muuten osaisi syödä järkevästi. En vain vielä osaa sitä. Söisin ihan varmasti liikaa. Herkuttelupäiviä olisi aina vain enemmän. Mutta nyt, kun lasken joka päivä kalorit ja viikoittain kalorivajeet niin tiedän, että olen oikealla tiellä. Tavoitteena on ehdottomasti se, että joskus hamassa tulevaisuudessa oppisin syömään lihomatta, esimerkiksi painonhallinta vaiheessa. En halua koko loppuelämääni olla aina naputtelemassa jokaista suupalaani ylös. Mua motivoi ihan älyttömästi se, että painoni laskee. Sen innoittamana tämä kaloreiden laskiminenkaan ei tunnu ärsyttävältä. Mutta jos paino ei laskisi, niin jossain vaiheessa pitäisi lisämotivaatiota kaivaa jostain muualta.


Olen tässä lähipäivinä mietiskellyt, mikä mua motivoi kaikista eniten jatkamaan. Olin asettanut itselleni välitavoitteita painon suhteen ja ajattelin, että niitä saavutettaessani palkitsen itseni jotenkin. Nyt kun mietin, niin en kyllä todellakaan tee tätä niiden palkintoden vuoksi. Mikään esineellinen asia tai hemmottelu ei tuo minulle sellaista fiilistä, jonka vaaka minulle antaa. Se tunne, kun nousen vaa'alle ja huomaan painon tippuneen. Mikään ei voita sitä fiilistä. Toki tykkään hirmuisesti myös shoppailusta ja uusien asioiden hankkimisesta, lomamatkoista jne. ja annan itselleni tämän painonpudotuksen takia luvan niitä hankkia ihan mielinmäärin :D Se on kiva lisä tätä projektia. Mikään palkinto ei kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin se, että painoni putoaa :)
Olen ollut aina sellainen nyt-kaikki-heti-tänne tyyppinen, myös hankintojen suhteen. En venaile mitään tiettyä päivää, että voin ostaa jotain vaan ostan ne silloin, kun mieli tekee. Esimerkiksi sykemittari. Olisin voinut odottaa esimerkiksi sen verran, että painoni putoaa johonkin tiettyyn lukemaan, mutta MIKSI? Pystyin hankkimaan sen jo aiemmin niin miksi olisin odotellut? :D Sykemittarin hankittuani koin hyväksi syyksi lähteä lenkille ja salille, joten todellakin oli hyvä idea hankkia se mittari jo aikaisemmin. Sen innoittamana halusin lähteä salille viime viikolla, enkä vasta tällä viikolla. En kokenut sitä minään palkintona, enkä ollut sen hankittuani silleen "jee vähänkö siistii sain hankittua tän mittarin!!". Se oli vain hankinta, ei mikään palkinto.


Mietiskelin myös tavoitteita, joita "pitäisi" ilmeisesti asetella tällaiseen projektiin. Aikarajaa en ole itselleni asettanut, johtuen varmaan siitä että mitä teen sitten, jos en pääsekkään aikatavoitteeseeni? Kiloklubin mukaan 33 viikon päästä painaisin 63kg eli bmi alle olisi silloin 24,9. Päivämäärä 33viikon päästä on 2.10 :D Eli alle 8kk päästä. Toisaalta siihen on loppujen lopuksi ihan tosi lyhyt aika, mutta toisaalta vielä on piiiitkä matka tuohon 63 kiloon. Ehkä on parempi, että annan painon pudota omaan tahtiin. Olen keväällä hankkimassa moottoripyöräkorttia ja haaveissa olisi, etten näytä ihan norsulta pyörän päällä. Laskeskelin, että kortin saatuani saattaisin painaa n. 75kg, eli en nyt ihan hoikka tyttö vielä silloin ole mutten nyt ihan norsukaan :D Siitä olen iloinen, että olen tuon liikunnan saanut vihdoin lisättyä tähän juttuun, joten luulisi painonkin siitä vähän nopeammin lähtevän. Painotavoitteeni olkoon siis aluksi tuo 63kg, siihen on kuitenkin vielä niin pitkä matka ettei sen ajattelu motivoi minua tällä hetkellä VAAN ne pienet painonlaskut, joita viikoittain tapahtuu. Menen tällä kertaa todellakin päivä kerrallaan enkä halua masentua siitä, jos paino ei putoakkaan joka viikkoa esim. -0,5kg.

Yksi tavoitteeni on, että päivittäiset kalorit ovat n. 1500kcal, siinä olen suht hyvin pysynytkin. Ja kun kalorit ovat tuota luokkaa, niin kyllä painokin väkisin tippuu. Herkuttelupäiviä saisi olla n. 1 viikossa, mutta sekin on vähän liukuva. Pakkohan sitä ei olisi edes joka viikko pitää...

Toinen tavoitteeni varmasti on se, että innostuisin liikunnasta ja myös harrastaisin sitä. Olen nyt huomannut, että siihen suuntaan olen näköjään menossa. Olen aidosti hiukan harmissani, kun olen tällä hetkellä flunssassa enkä siksi voi tehdä mitään. Lauantaina olisi tossupallo ottelu ja toivon todella, että olisin silloin pelikunnossa.

Jatkan tätä tavoiteiden miettimistä vielä, avaan siitä varmaan ihan oman sivunkin :)

6 kommenttia:

  1. löysin tämän sinun blogisi juuri ja aijon todellakin ruveta seuraamaan kirjoituksiasi :) itsellänikin on laihdutusprojekti meneillään niin mukava lueka näitä sinun päivityksiä :). olisin laittanut sinulle sähköpostia ihan henk.koht. mutta ei pistäny silmään oliko siulla täällä jossain s.postin osotetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi!! :) s.posti on noanyexcuse90@gmail.com ja sinne voi laittaa myös viestiä. Pitääkin laittaa tuo osoite tänne näkyville :D tsemppiä sullekin laihduttamiseen, toivottavasti nää mun kirjotukset auttaa projektissasi :)

      Poista
  2. Hienosti menee! Onnea seiskaluvuista :) Itekkin oottelen noita kutoslukuja saapuvaksi vielä joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin odottelen kutoslukuja, voi kestää kuitenkin vielä jonkin aikaa :D 10kg päästä sitten!

      Poista
  3. Upeasti menee sulla kyllä tää painonpudotus! Hyvä sinÄ!

    Hyvältä kuulostaa myös noi sun tavoitteet. Itsellä tavoitteet auttaa motivaation kanssa sillon kun ollaan tiukilla :)

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei hirveesti hiipuis tää pudotus tahti, pysyy sillo se motivaatiokii yllä :)

      Poista