sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Anaboliakatabolia? (53)

Tänään jälleen koko yö aikaa lukea teidän kaikkien viimeisimpiä postauksia ja ahmia uutta tietoa kaikesta hyviin elämäntapoihin liittyvistä asioista! :) Olenkin hieman järkyttynyt siitä, että törmäsin tänään ensimmäistä kertaa sanoihin 'anabolia' ja 'katabolia', olen toki sanat kuullut aiemminkin mutten selvästikään tiennyt mitä ne tarkoittavat.

Väittämä oli siis suunilleen sellainen, että kun juokset pitkän lenkin, niin lihasmassa kutistuu. Ajattelin että What??! Tämän lihasmassan hupenemisen estämiseksi ennen ja jälkeen suorituksen on tärkeä nauttia hiilihydraatteja, sillä kun pitkän aerobisen harjoituksen aikana kehon hiilihydraattivarastot tyhjenevät, alkaa keho ottaa energiaa lihaksesta. Asiaa lukiessani lisää opin myös, miten salitreenaamiseen liittyy nuo kyseiset termit. Tästä lähtien en siis nauti salitreenin jälkeen palautusjuomaa VAIN sen sisältämän proteiinin takia, vaan myös hiilihydraattien :D Sen olen aina tiennyt, että salilla treenatessa lihas ns. hajoaa, ja lihaksen palautuessa se kasvaa entistä vahvemmaksi ja suuremmaksi. Lisää (ja varmasti paremmin selitettynä) asiasta voit lukea esim. täältä.

Tiivisteettynä: Kun treenaat, muista syödä hyvin!

Yöpalaa: maitorahka-mehukeitto-Cocovi Marjaisa jauhe-spirulina-mandariinix2- smoothie. Yllättävän hyvää vaikka ulkonäkö kertoo jostain muusta :D


Olen tällä hetkellä aivan liekeissä näistä aineenvaihduntaan liittyvistä asioista :D Suunnittelin jopa, että alkaisin pitää jonkin sortin ruokapäiväkirjaa myös siitä, mihin aikaan syön ja etenkin alkaisin kiinnittämään huomiota ruokailurytmiin. Välillä ruokailujen välissä saattaa olla liian monta tuntia, jonka seurauksena syön hullun kiilto silmissä aivan liikaa. Mietin vielä tätä systeemiä mutta oletettavasti jotain toimenpiteitä asian suhteen teen :)

Ja vielä, veden juontiin olen tehnyt nyt selvää parannusta! Tavoitteena on siis juoda se 2,5-3l vettä päivässä. Ärsyttää kyllä tämä vessassa ravaaminen, mutta valitettavasti kuuluu asiaan. Vielä kun saisin aamuni startattua sillä 0,5l vesimäärällä, niin sitten olisin aika tyytyväinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti