tiistai 11. helmikuuta 2014

79,9!

Jippii! Eka välitavoite saavutettu! Hitto kun en tajunnut ottaa vaa'asta valokuvaa, mutta tosiaan, alle 80kg oli tänään! Hah, en aluksi edes tajunnut sitä lukemaa. Tuijotin sitä hetken ja mietin, mitä lukemia vaaka normaalisti näyttää. Oli niin paljon yhdeksikköjä etten ymmärtänyt, että sehän on vähemmän kuin ennen. Kyllä tuntuu mahtavalta, etten enää paina 80+kg. Enkä enää ikinä halua nähdä kahdeksikkoa vaa'alle noustessani!! Toki vaaka saattaa vielä näyttää sen 80kg+ lähipäivinä, kun paino jojoilee milloin mistäkin syistä +-500g mutta pääaisia on, että 7-alkuinen luku on jo vilahtanut. Ja alaspäin senkuin jatkaa putoamistaan!

Nyt on kyllä yksi ongelma ilmaantunut tuon välitavoitteen saavuttamisen myötä. Nimittäin palkinto. En keksi millään, mikä se voisi olla :D Ehkä uudet salikengät, ne oikeasti tarvitsisin? Tai kenties jotain hemmottelua, vaikkapa kampaamokäynti? Eniten himottaisi mennä ravintolaan syömään, kokisin sen jostain syystä palkitsevimpana vaihtoehtona KOSKA olen aina ennen palkinnut itseni niin. Herkuttelu on toiminut niin suruun, iloon, juhlaan, tylsään arkeen piristeenä, rentoutumiseen, kiireeseen kun ei ehdi tehdä ruokaa, lomailuun, kyläilyyn, kavereiden tapaamiseen, siis KAIKKEEN!
Toisaalta, sehän on ihan fine, enkä tarkoita ettei herkuttelu saisi olla palkinto. Haluaisin vaan oppia palkitsemaan itseäni siten, etten saa pelkkää hyvää mieltä ja samaan aikaan kroppa kärsii. Ja kuinka ristiriitaista on palkita itsensä painonpudotuksesta herkuttelulla? :D Kokisin vain huonoa omatuntoa, jos esim. söisin pussillisen sipsejä. Sellainen määrä sipsejä tuntuu nyt muutenkin naurettavalta ajatukselta, miksi niitä pitäisi syödä niin törkeä määrä? En ymmärrä sitä enää..


Jos kellään tulee mahtavia vinkkejä, miten voi palkita itsensä muutenkin kuin syömällä, niin kertokaa! :D Ja kuten olen sanonut aiemmin, en pihtaa rahallisesti tässä projektissa pätkääkään.

10 kommenttia:

  1. Onnea 80kg:n alituksesta! Tuun itse pian perässä ;)

    VastaaPoista
  2. Jumppa/treenivaatteet/välineet on musta parhaimpia! :) Sykevyö, askelmittari? Kampaaja ja muut hemmottelut? Mitä jos palkitsisit ittes ruualla vaik kilon tai puoltoista päästä, niin vaikka paino hetkeks nousiskin ravintolassa, et yltäs enää kasilukuihin? :) Niin, ja ite voi tehä sipsejä/ herkkuruokaa vaikka pienemmän annoksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan on hyvä idea, odotan vielä pari kiloa ja sit voisin miettiä sitä ravintolaa :) sykevyö ja askelmittarikin löytyy, mutta treenivaatteni kaipaavat päivitystä ja kiperästi. Niitä siis (ja ehkä kampaaja) :)

      Poista
    2. Vaadin sitten kuvaa uudesta Carolista, treenivaatteista ja tukasta! :)

      Poista
  3. Onnea!! :) Mä en koe ruoalla palkitsemista mitenkään pahana juttuna. Enkä nyt siis puhu siitä, että pitäis mättää megapussi sipsiä tai rynnätä pitsamättöbuffaan heti kun painoa saa jonkun verran tippumaan, mut ehdottomasti liputan hyvästä ruoasta (=sellaista mikä maistuu hyvältä, mutta mistä ei tuu huono olo..!) nauttimisen puolesta silloin tällöin, jos arjessa syö kurinalaisemmin :) Tylsäähän se elämä muuten ois! Ainakin minusta. Tulisin hulluksi, jos rutiineista ei edes joskus sais vähän loikata pois muualle ;) Eikä ne herkuttelut oo omaa painonpudotusprojektia kaataneet, ainakaan vielä tähän mennessä... :D Kunhan vain pääsee heti takas ruotuun, eikä jää se herkuttelu päälle! Tässäkin asiassa tosin pitää muistaa painottaa, että meitä on moneen junaan ja toisille totaalikieltäytyminen ravintolaruoista tai vaikkapa sokerista toimii, esim. just tuon jatkuvaan syöpöttelyyn repsahtamisriskin vuoksi.

    Mutta mutta, joku luksushieronta vois olla ihana palkinto! Pitäisköhän mun asettaa itselleni se..? :D Vois tehdä hyvää myös sun salilla kipeytyneille jäsenillesi! On hankala antaa vinkkejä sulle, kun en tunne sua tarpeeksi hyvin! Ehkäpä siis neuvon vaan hankkimaan tai tekemään jotain sellaista, mistä sulle tulee hyvä fiilis ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on lähinnä se, että herkuttelen kyllä ilman mitään ihmeempiä juttuja, joskus arkenakin ja joskus sitten viikonloppuna. Olen huomannut, että laihdutuksen aikana todellakin pystyy herkuttelemaan, eikä se haittaa. Elämä olisi kyllä todella tylsää, jos pitäisi yrittää pysyä nollalinjalla herkkujen suhteen. Se homma kaatuisi ennenkuin ehtisi alkaakaan. Mutta ihan palkintoa ajatellen se voisi olla jotakin muuta kuin syömistä :)
      Toi hieronta olisi varmasti ihanaa, mutta ehkä kymmenen kilon päästä pystyn nauttimaan siitä enemmän :D

      Poista
  4. Ihanaa! Onnea seitsenkymppiselle!!! Mä niin muistan kans ton hetken kun paino vihdoin vaihtui kasista seiskaan! Siitä lähti tämän tytön projekti ja loppua ei näy! Luku vaihtui jo seiskasta kutoseen ja kutosesta vitoseen! :) Jokainen uusi kymmenen on suuri hetki ja niistä pitää kyllä itseä palkita! :) Miten olisi rakennekynnet? Jos vaan semmoisissa tykkäät! :) Itse laitoin kynnet kun pääsin tavoitteeseeni ja BMI:n mukaan olin ensimmäistä kertaa normaalipainoinen! :) Nyt on palkinnot vähän kyllä jääneet, mutta koen muuttuvan/kiinteytyvän kropan hyvänä palkintona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niitä kynsiäkin olen miettinyt! :D Taitaa olla nyt vaan se valinnanvaikeus, minkä palkinnon valitsen. Tai sitten otan kaikki ja olen toooosi tyytyväinen :D

      Poista