lauantai 22. helmikuuta 2014

Lisäbuustia projektiin! (Päivä 52.)

*****VAROITUS! PITKÄ POSTAUS YÖN PIMEINÄ TUNTEINA!*****

Tosiaan seitsemän viikko takana ja painoa lähtenyt 4,7kg. Viime viikko meni mielestäni aika pieleen (vaikkei paino noussutkaan) mutta silti. Tuli mässäiltyä enkä liikkunut tarpeeksi. Epäonnistuneen viikon jälkeen ei voi kuin miettiä, että kylläpä meni taas aikaa hukkaan. Kehnoja viikkoja kun ei saisi olla yhtään. Kevääseen ja kesään on muutenkin enää hiton lyhyt aika, ja jos haluan saada tuloksena muutakin kuin jonnen joutavia höpötyksiä täynnä olevan blogin niin jotain pitäisi alkaa tehdä ja nopeasti.

Tuo -4,7kg on muutenkin ärsyttävä luku, koska edes 5kg ei ole mennyt rikki. Kun 5kg menisi rikki niin alkaisi vähän jo tuntua, että olen oikeasti laihtunut. Kympin pudotukseen on silloin aina vain vähemmän matkaa, ja jos on laihduttanut 10kg ni se alkaa jo mun kokoisessa tyypissäkin näkyä! Voisin sanoa, että eka kuukausi on nyt todellakin mennyt ohi ja lässyttelyt on lässytelty. Kun se liikunnan harrastaminen nyt vaan perkele kuuluu tähän projektiin!

Haluan tästä lähtien alkaa enemmän panostamaan tähän. En halua vain kirjoitella mietteitäni tänne vaan haluan sisäistää hyviä käytäntöjä, joiden avulla jaksaisin painaa eteenpäin. Mulla riittää sitä tietoa, mitä pitäisi tehdä jotta tuloksia syntyisi. Olisikohan korkea aika alkaa myös toteuttamaan niitä?


Tässä muutamia juttuja, joiden avulla yritän tehostaa laihduttamistani:

1. Veden juonti. Oikeesti. En tajua, miksi en ole sitä vettä jaksanut kitata riittävästi. Haluan ottaa veden juonnista osan jokaista päivääni ja oppia huomaamaan sen, miten veden juonti vaikuttaa positiivisesti olooni.

Tavoitteena juoda vähintään 2 litraa vettä päivässä, mielellään 3 litraa. Treenipäivinä aina +0,5-1l lisää. Ai miksi? Koska A) aineenvaihdunta tehostuu, B)ruokailujen välissä juotu vesi vähentää nälän tunnetta C)virkeämpi olo, iho on parempi, kuona-aineet lähtevät liikkeelle JNE.

2. Spirulina. Jos kyseinen levä ei ole tuttu, voi käydä aiheesta lukemassa täältä. Odotan kyseiseltä tuotteelta kehoa puhdistavaa vaikutusta, parempaa mielialaa ja painonpudotuksen tehostumista.

3. Hyvien ruokien syönti. Enää en kyttäisi pelkästään kaloreita vaan enemmän sitä, että syön terveellisesti. Ei esim. siten, että syön päivän aikana yhden jätti pitsan, jolla täytän päivän kalorini (onneksi ihan sellaisia päiviä nyt ei ole ollutkaan mutta näin esimerkkinä :D). Toki tarkkailen myös kaloreita, koska valitettavasti myös terveellistä ruokaa voi syödä liikaa, ja yllättävän helposti.

4. Liikunnan lisääminen. Salille on vaan raahauduttava, no excuses!

Cocovin Marjaisa sekä Spirulina



Tavoitteena nämä:

1. Maca-jauheen käyttö. Siitä voi lukea lisää täältä.

2. Elimistön puhdistamiseen perehtyminen --> kehon puhdistaminen --> aineenvaihdunta paranee --> paino putoaa nopeammin --> Hyvä olo!


Olen ehkä hiukan innostunut noista superfoodeista ja kovasti mietin, mitä kaikkea voisin alkaa kokeilemaan :D Koen, että en saa ruuasta läheskään riittävästi kaikkia vitamiineja ja hivenaineita yms. joita kehon pitäisi saada. Toivon jossain vaiheessa huomaavani jonkinlaista eroa olossani esimerkiksi tuon spirulinan käytön myötä.

Epämääräistä sotkua: Mehukeittoa ja spirulinaa. Aikas mielenkiintoinen makuelämys :D



Ja tässä tämä eka setti nyt on. Ja eihän se nyt mitään hyvää ollut :D Oli pakko käyttää tuo litku blenderin kautta, lusikalla sekoittamisesta tuli aikaiseksi vain mönttistä juomaa. Kun nuolaisin lusikan jossa oli iso käntti spirulinaa, niin kyllä yökki tuli :D Menee siis hetki tuohon makuun totutellessa.. Sekoitettuna meni ihan hyvin alas :)

Aamupalan ja spirulinasetin jälkeen painuin salille, innosta piukeena kun pääsin vihdoin testaamaan uusia kenkiä, hyvät oli! Tässä tulos saleilusta:

Päivän saleilut: ~ 36min juoksumattoa ja loput punttia

Täytyy kyllä myöntää, että meni treenit aika nappiin. Tällä kertaa treenasin:


  • Jalkaprässi
  • Etureidet
  • Takareidet
  • Pohkeet
  • Maastaveto
  • Rinta/ojentajat
  • Olkapäät
- Alkuun taisi olla 6min. kävely/hölkkä yhdistelmää
- Loppu aerobinen: 30min + loppuhölkät 2min. Matkaa kului yht. 3,33km/30min. eli ei mikään päätä huimaava vauhti. Mutta toisaalta, en ollut superpoikki tuon jälkeen ja olin kyllä tyytyväinen, että jaksoin painella tuon 30min! Oli todella energinen fiilis ja tuota tulosta lähden nyt kohentamaan. Mulle aika perusvauhti on ollut aina 1km/10min, eli en ole todellakaan ollut mikään juoksuihminen.


Salin jälkeinen olo oli aivan mahtava. Olin aivan pärinöissä ja kuin jonkun pistoksen saaneena :D Mietin, johtuiko se kuntosalista, juoksusta vai kenties spirulinasta? Oli miten oli, niin hyvä fiilis oli kuitenkin ja sen haluan kokea uudestaan ja nopeasti.


Haluan saada 'viikkoraportti 8.' hyvän tuloksen painon suhteen. Viiteen pudotettuun kiloon on matkaa enää -0,3kg, joten sen verran pitäisi nyt ainakin lähteä! Olisi kyllä palkitsevaa, jos tämän viikon panostus näkyisi vähän enemmän painossa. Tälle viikolle sattui 3 yövuoroa, joten unirytmin kanssa on taisteltavaa. Mietityttää myös, miten olen treenauskunnossa jos väsymys painaa? Mutta nyt painun yöpalalle, vielä 5h että pääsen nukkumaan!


2 kommenttia:

  1. Jess kuulostaa hyvin asiameiningiltä ja hyvältä asenteelta täällä! Ihanaa, ettet aio luovuttaa. Nyt kun alkaa tuo salihommakin selkeesti rullaamaan :) Toivottavasti muistat myös sen positiivisen seikan, että tasaista pudotusta sulla on ollut tää alkuvuosi, vaikkei tahti oo maailman nopein ole ollutkaan..! Tuosta spirulinasta, niin eikös sitä saa jonkinlaisena puristeenakin, vähänniinku pillerimuodossa..? Oisko ne helpommat nautittavat, kun ei tarvii liikaa jäädä maistelemaan :D Itseäkin kiinnostaisi tuo ihmeaine, sitä on kehuttu niin paljon ja luontaishoitoihin perehtynyt kaverinikin ylisti levän maasta taivaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tyytyväinen että paino on lähtenyt, omassa päässä kuulostaisi vaan paremmalta että edes se vitonen olisi jo lähtenyt :) ja toivon että noilla aineenvaihduntaa tehostavilla konsteilla saan lisätehoa tähän hommaan! Spirulinasta sen verran, että sitä myydään ihan normikaupoissa, itse löysin Cocovin tuotteiden oman hyllyn ihan lähi k-super marketista, tarjolla oli myös paljon muuta mielenkiintoista joihin aijon vielä tutustua :) ja spirulinaa on myös tabletti muodossa, mikä olisi miellyttävämpi vaihtoehto. Ainut ns ongelma niissä on se, että niitä pitäisi syödä tosi monta, jos haluaa saada riittävät hyödyt tuotteesta. Ei siis riitä mikään 1-2tbl mikä purkin kyljessä lukee vaan pikemminkin yli 10+.

      Vielä noista superfoodeista, että jos niiden avulla kroppa voi paremmin, vastustusyky paranee, stressitaso laskee ja maksaa toimii paremmin niin luulisi, että keho toimii silloin paremmin ja tehokkaammin jolloin myös painonpudotus olisi nopeampaa? Ken tietää mutta yrittänyttä ei laiteta ;)

      Poista