perjantai 18. huhtikuuta 2014

Välitavoitteensaavuttamishypetys + pohdintaa

Tänään levisi hullu hymy naamaan kun pomppasin vaa'alle ja lukema näytti VIHDOIN laskeneen, eli paino tänään 75,7kg, pudotusta viime viikkoisen tuloksen jälkeen (joka oli +0,6kg) yhteensä -1,5kg!!



Ja mikä parasta, 75,7kg tarkoittaa sitä, että BMI on laskenut alle 30 eli 29,9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nyt voin sanoa siis vihdoin hyvästit "merkittävälle ylipainolle". Oikeesti kun tajusin, että sain tuon bmi:n alle 30 niin tuli kyllä ihan onnen kiljahdukset :D Niin uskomattomalta se tuntui, on meinaa aika pitkä aika siitä kun viimeksi ollaan tällaisissa lukemissa oltu. Täytyy alkaa taas miettiä, millä kivoilla jutuilla tällä kertaa palkitsen itseni, kun saavutin välitavoitteen :) Ehkä suuntaan vaateostoksille, alkaa nimittäin aika monet painat olla turhan löysiä.



Painoa on lähtenyt nyt yhteensä 8,7kg (2.1.14 alkaen). Fiilis on tietysti hyvä, mutta tämän hetkinen olo ei itseasiassa ole täysin huipussaan. Okei, olen tietenkin tyytyväinen painonpudotustulokseeni, mutta vaikka paino onkin tippunut, en silti ole tyytyväinen kroppaani. Oon kyllä huomannut muutoksia entiseen, mutta samalla tiedostan projektin olevan vielä todella kesken ja alkuvaiheessa. Ja niinhän sen pitääkin olla, jokin olisi pielessä (huom. oma mielipide omasta kropastani) jos olisin tyytyväinen siihen, että olen edelleen n. 13kg ylipainoinen. En haluakaan olla vielä tyytyväinen kroppaani mutta toivon, että siihen ei menisi enää kovin kauan että olisin :)

Tyytyväisyys pysäyttää kehittymisen vai mites sitä sanotaan?

Milloin sitten olisin tyytyväinen kehooni? Noh, mun mielestä hyvä ja kaunis vartalo on sellainen, mikä on kaikkea muuta kuin langanlaiha. Pidän siitä, että lihakset erottuvat ja olisi muotoja. Itse en kuitenkaan havittele mitään unelmakroppaa tai mitään "virheettömyyttä", ihan sellainen perusterve mutta vähän treenatun näköinen kroppa kävisi kiitos :D

Veikkaan (JA TOIVON!) että vielä kun saan karistettua sen 10kg tästä nykyisestä pois, niin alkaisin olemaan tyytyväinen. Tää mun laihdutustahti (keskimäärin -0,58kg/vk) on ollut sen verran hidas tai jotain, etten tällä hetkellä hirveästi huomaa laihtuneeni, katse kummasti suuntaa usein niihin epäkohtiin joita tuntuu olevan joka puolella.

Haluan ehdottomasti vielä olla tyytyväinen itseeni. Pelkät vaa'an lukemat tai mitkään BMI:t eivät tuo onnellisuutta. Haluan olla tyytyväinen siitä, miltä näytän ja haluan hyväksyä itseni. En usko voivani olla tyytyväinen ylipainoisena ihan jo kaikkien terveysriskien takia. Ja nyt kun sanoin noin niin haluan myös korostaa, ettei kaikkien tarvitse olla ns. ihannemitoissa, jokainen kulkee omaa tietään ja tekee niinkuin itse parhaaksi näkee. Mutta ne (kuten minä) jotka eivät ole painoonsa/ulkonäköönsä tyytyväisiä, niin mielestäni silloin on syytä panostaa muutokseen.

Mitä aikaisemmin, sitä parempi.

1 kommentti: