lauantai 7. kesäkuuta 2014

Entä jos en laskisikaan kaloreita?

Siinä kysymys jota pyörittelen mielessäni jatkuvasti. Eikä se jää tuohon yhteen kysymykseen.

Jos en laske kaloreita, laihdunko sitten ollenkaan? Mistä tiedän, etten syö liikaa tai liian vähän? Pitäisikö alkaa noudattamaan jotain ruokavaliota? Osaisinko syödä terveellisesti ns. mututuntumalla?

Koen tällä hetkellä todella haastavaksi sen, että joudun punnitsemaan ruokani ja merkkailemaan kaikki syömiseni johonkin. Toisaalta tiedän, että sillä keinolla painoni putosi keväällä, mutta onko tuota järkevää jatkaa nyt kun en koe sitä mielekkääksi? Kelailin tässä sellaista, että kyllähän minä todellakin tiedän, minkälainen ruoka on terveellistä. Raikkaat salaatit, täysjyvä tuotteet, hyvät rasvat, hedelmät ja marjat ovat terveellisiä ja itseasiassa syön niitä ihan mielellään. Mutta heti kun ajattelen itseni valmistamassa terveellistä ruokaa keittiövaa'an, paperin ja kynän kanssa, ei ajatus olekaan enää niin houkutteleva. Tuntuu todella tyhmältä punnita hedelmiä tai muita varmasti terveellisiä ruokia. En varmasti tule syömään niitä koskaan niin paljon että se olisi syy lihomiseen :D Oon alkanut miettiä myös sitä, että jos tässä ollaan uutta elämäntapaa opettelemassa niin en halua siihen kuuluvan kiloklubi.fi-sivustoa joka päivä.

Jos en käyttäiskään tätä?


Mitä olette mieltä, jos nyt ihan testimielessä kokeilisin vaikka viikon kaksi sellaista, että yrittäisin laihduttaa syömällä terveellistä ja monipuolista safkaa ilman joka suupalan punnitsemista?



6 kommenttia:

  1. Heip!
    Itse olen ilman punnitsemista ja kaloreiden laskemista pudottanut kohta 10kg tänä vuonna. Ja itselleni tämä tyyli sopii ainakin todella hyvin. Olen käyttänyt kotiruokailussa pientä lautasta ja katsonut että siihen tulee riittävästi kasviksia ja riittävästi proteiinia. Ja muutoinkin pidän vain aina mielessä, että jokaisella välipalalla on jotain kasvispitoista.
    Toki... ei tämä varmasti kaikkein tehokkainta painonpudotusta ole, mutta kun pyrin elämäntapa muutokseen, niin olen ajatellut sen siten, että enhän voi koko loppuelämää muutenkaan niitä ruokia punnita. :)
    Suosittelen kokeilemaan! Aina voi palata ruokien punnitsemiseen jos alkaa siltä näyttää, että ilman sitä ei muutosta synny :)
    Tsemppiä!!
    T. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että oot onnistunut pudottamaan noinkin paljon käyttämättä mitään sen erikoisempia keinoja :) itse ajattelin nimenomaan tuota elämäntapamuutos pointtia ja sen puoleen haluaisin oppia syömään ns. normaalisti ilman vaakoja tai jatkuvaa kaloreiden kyttäämistä. Ja oon tässä parin päivän aikana huomannut, että olen kyllä syönyt enemmän salaatteja, marjoja ja hedelmiä kuin ennen, syöminen on paljon rennompaa eikä ajatukset pyöri kokoajan ruoan ympärillä :) Alku vaikuttaa siis hyvältä, tosin en tiedä mitä vaaka sanoo perjantaina..

      Kovasti tsemppiä sullekin jatkoon!! :)

      Poista
  2. Onnea hienosta pudotuksesta jo tähän mennessä!:) Itse en käytä vaakaa ruokaineiden määrään vaan mulla kikkana toimii se, että käytän aina samaa lautasta, eli ihan perus-lautanen, jonka koon avulla on helppo arvioida lapatun ruuan määrää:) tsemppiä kovasti!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota voisin kokeilla itsekin! Mulla on ollut (valitettavasti) tapana syödä niin keitot kuin pataruuat, pastat yms. syvältä lautaselta, mikä ei ole järin fiksua... Melkeinpä kannattaisi alkaa käyttää leipälautasta perus safkalautasena, koska itse ruokalautanenkin on järjettömän iso :D

      Poista
  3. Mä yritän elää painoa pudottaessa niin kuin olen koko elämäni ajatellut viettää. Minäkään en punnitse ruokaa.

    Juuri nyt ongelmia, mutta se ei johdu tuosta vaan huonoista valinnoista.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin olen tässä yrittänyt ajaa takaa, mutta tuntuukin olevan vähän vaikeampaa mitä ajattelin. Vielä annan itselleni armon aikaa ennen kuin otan järeämmät aseet käyttöön :D

      Sinne kans tsempit, toivottavasti opitaan molemmat tekemään parempia valintoja :)

      Poista